Květen = srdce = radost = láska

26.05.2020

Podle TČM květnu náleží element ohně a nejvíce je oslabeno srdce, kterému element ohně právě náleží.

Jaro je v nejlepším rozpuku, příroda nás láká svojí krásou, dny se prodlužují, je čím dál tepleji a každá procházka touto přírodou v nás probouzí  RADOST. Máme chuť trávit venku stále více času, setkávat se s přáteli a rozdávat LÁSKU. A to bezpodmínečně.

Energie lásky živí naše srdce. Srdce řídí krev, cévy, tepny a žíly. Krev by měla v těle plynule proudit. Pokud je však naše srdce oslabené, tok krve je zpomalený a vznikají v těle blokády, nejen energetické. Krev podle TČM není jen tekutina, je to jedna z forem životní energie.

Jak nastolit zpět rovnováhu?

Jednoduše - posilujme svoje srdce. Začněme láskou sami k sobě, pak k druhým lidem a všemu živému kolem nás. Tato láska naše srdce posiluje.

Každý den mezi 11- 13 hodinou je srdce nejaktivnější, a proto v tomto čase je důležitý klid, lehké jídlo a žádný stres. Vhodný je i krátký spánek nebo procházka.

Obezita významně přispívá k oslabení srdce, proto je nutná každodenní fyzická aktivita. Pro zdravé srdce a cévy je nutný každodenní pohyb. Srdeční sval fyzickou aktivitou sílí. Mezi další poruchy srdce patří vysoký i velmi nízký tlak, potíže se spánkem, hormonální nerovnováha, bolesti hlavy, pocení, návaly horka, ztráta energie a velká únava.

Co srdíčku prospívá?

K srdci patří hořká chuť, takže potraviny této chuti posilují srdce, dále čekanka, kopřiva, červená řepa, červené hrozny, červená paprika, maliny, ostružiny, borůvky, z obilovin pšeničné klíčky a žito, dále česnek, cibule a křen.

Maso v létě obalujeme v bylinkách a lehce grilujeme, skvělé je skopové a jehněčí. Doporučuje se omezit uzeniny a tučná jídla a nahradit je kvalitními oleji.

Mléčné výrobky spíše zakysané, vše doplňujeme hojně bylinkami.

Kdo by chtěl své srdíčko a krev opravdu "omladit" a dovyživit, doporučujeme teď pít 3 měsíce MOJI KREV.

CHcete-li více informací nebo se stát členem klubu Duolife volejte: 605 181 872

https://myduolife.com/shop/products/1/860,duolife-my-blood-moja-krew.html?__language=cs

https://www.eshop-duolife.cz/produkt/krvetvorba