Letní detox

15.08.2022

Léto je v plném proudu a k němu určitě patří spousta zralého ovoce. Nejlepší je to, co dozraje do úplné zralosti na sluníčku a můžeme ho sníst hned bez omytí. Plody mají na sobě probiotický povlak, který je velmi cenný pro náš mikrobiom. Ideální jsou farmy, lesy a sady daleko od silnic a stříkaných polí.

Tyto plody jsou podle Ajurvédy nejlépe stravitelné a jsou to potraviny s nejvyšším vyzařováním živé energie. Zralé ovoce má lehkou a snadno stravitelnou energii, odlehčuje tělu, důkladně ho čistí, osvěžuje i ochlazuje. Proto ho máme tolik právě v létě. A to je skvělá příležitost na letní detox.


 

Jak na to?

Po probuzení vypijeme aspoň 3 dl čisté vody a během dne jíme pouze zralé čerstvé ovoce, nesmí být nijak tepelně upravené.

Ovoce konzumujeme během detoxu samotné, pijme čistou vodu, maximálně můžeme kávu bez cukru a mléka.

Ovoce můžeme různě mixovat i kombinovat. Ideální je vydržet aspoň 3 dny, ale čím déle, tím lépe.

Po uplynutí ovocných dní konzumujeme ovoce dopoledne, které můžeme doplnit ideálně mandlemi a odpoledne si můžeme dát lehký zeleninový salát zakápnutý kvalitním olejem posypaný semínky.

Aby byl detox účinnější, můžeme jej doplnit: 

Chlorofilem ( https://jansova.myduolife.com/shop/products/1/285,duolife-chlorofil.html?__language=cs , který naše tělo krásně vyčistí 

Pro Deacidem ( https://jansova.myduolife.com/shop/products/1/776,duolife-medical-formula-prodeacid.html?__language=cs, který zase vyrovná acidobazickou rovnováhu, tedy odkyselí náš organismus.

http://https://jansova.myduolife.com/shop.html